Om navne
Har du spørgsmål til navngivning eller ændring af navn(e) kan du altid kontakte kirkekontoret, der kan vejlede dig.
Ønsker du selv at finde info om navne kan du se gode links på borger.dk eller gå direkte til navneregler ved at klikke her
Ændring af navn
Hvis du har fast bopæl i Danmark, har du mulighed for at søge om navneændring med MitID.
Ansøgningen behandles i sognet, hvor du bor. Hvis du er født i Sønderjylland, behandles den i din sønderjyske fødekommune.
Find kontaktoplysninger til dit bopælssogn med Find sogn.
Find dit sogn
Find kontaktoplysninger til de sønderjyske kommuner eller læs mere om registreringer i Sønderjylland.
Husk at vedhæfte dokumentation
Hvis du er født i Grønland, Færøerne eller udlandet, eller hvis din fødsel er registreret i et anerkendt trossamfund, skal du vedhæfte en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest.
Er dokumentet skrevet på andre sprog end norsk, finsk, svensk, islandsk, engelsk eller tysk, anbefales det også, at du vedlægger en oversættelse. Eventuelt skal du også vedlægge en attest eller tilsvarende, som afspejler dit nuværende navn, hvis det ikke fremgår af fødselsattesten. Sagsbehandleren kan forlange at få de originale dokumenter forelagt.
Ændring af navn ved vielse
Du skal ikke betale gebyr for en navneændring i forbindelse med vielse, hvis du søger senest 3 måneder efter vielsen. Det forudsættes dog, at der ved navneændring i forbindelse med en vielse skabes en form for navnefællesskab mellem ægtefællerne.
Navngivning
Et barn skal navngives, før det er et halvt år. Det kan I gøre ved dåb eller på borger.dk
Mange børn bliver navngivet ved en dåb i den danske folkekirke. Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken. Det er den eller dem, der har forældremyndigheden, der bestemmer, om et barn skal døbes.
Når barnet er døbt, bliver dåben registreret i kirkebogen i det sogn, hvor dåben har fundet sted. Efter dåben udsteder vi fødsels- og dåbsattest.