FØDSEL, DÅB OG NAVNGIVNING

Fødsel

Når et barn er født, modtager det sogn, hvor moderen bor, meddelelse om fødslen fra jordemoderen.
Hvis I som forældre ikke er gift, registreres faderskabet inden 14 dage på borger.dk med Nem ID.
Omsorgs- og ansvarserklæringen kan også udfyldes og afleveres inden fødslen til statsforvaltningen.
Øvrig information kan hentes på borger.dk

Dåb og navngivning

Ifølge navneloven skal børn have et navn, som skal registreres, inden der er gået seks måneder. Dette kan ske på to måder: Enten i forbindelse med dåb eller ved navngivning.
Du kan se Familiestyrelsens liste over godkendte fornavne her.

Dåb

I Køge Kirke kan dåb enten foregå ved gudstjenesten om søndagen eller ved en dåbsgudstjeneste, som finder sted den 2. lørdag i måneden kl. 10:00.
For at få en aftale om dåb skal du henvende dig på kordegnekontoret.
I god tid inden dåben kontaktes den pågældende præst for at aftale tid til en samtale.

Om faddere gælder det at:

• De skal være over konfirmationsalderen.
  • Der skal være mindst to og højst fem faddere foruden forældrene.
  • Kordegnekontoret sender bekræftelse, hvor forældrene skriver barnets navn og faddernes navne og adresser.

Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken.

Navngivning

Ønsker du at navngive dit barn uden at døbe det, skal du gå ind på borger.dk - send det elektronisk med begge forældres digitale signatur. Vejledning findes på borger.dk

Hvorfor dåb

De fleste dåbsforældre vælger at få deres barn døbt, fordi det er tradition. I kirken ser vi også dåben som en god tradition, men vi mener også, at det stikker dybere.
Ved dåben takker vi Gud for det lille vidunder, han har skænket os, men samtidig sender vi også Gud en bøn i dåben. For når vi bliver forældre, så er der sjældent tvivl om, at vi vil gøre alt for vores børn - det er dog ikke altid, at vi kan være der.

I dåben lover Gud, at han aldrig vil forlade os. Lige meget hvad jeres barn kommer ud for, så vil Gud være med.
Jeres barn vil aldrig være alene, Gud vil altid stå ved dets side og sige: ”Du skal ikke være bange, jeg er her.”
Dåben er et udtryk for et tilbud. Et løfte, en gave. Det er hvad I, på jeres børns vegne, siger ja til.

Hent folder om dåben ved at klikke her